Elkészült a kettős állampolgárság tájékoztató honlapja

Csütörtökön elkészült a kettős állampolgárság megszerzését segítő információs internetes honlap, amelyen az összes tudnivalót igyekeznek megadni ahhoz, hogy január elsejétől igényelhető legyen az egyszerűsített honosítás – hangzott el a www.allampolgarsag.gov.hu bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

Az oldalon megtalálható a letölthető igénylőűrlap, az összes olyan hivatal, amelynél a kérelem benyújtható, és a leggyakrabban feltett kérdésekre a válaszok.

Történelmi nap a mai, útjára indul a tájékoztató oldal a határon túli magyarok számára az állampolgárság megszerzése érdekében – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke. Szerinte január elsejétől a magyarság közjogi egyesítése történhet meg.

Wetzel Tamás miniszteri biztos elmondta: az oldalon az összes fontos tudnivalót igyekeztek elhelyezni, ami az egyszerűsített honosítás, a kettős állampolgárság megszerzéséhez szükséges. Megtalálható a 2200 polgármesteri hivatalban lévő anyakönyv-vezetők, a magyar külképviseletek és a bevándorlási hivatal azon kirendeltségeinek címe, amelyeknél beadhatók a kérelmet. Az is olvasható, milyen okiratokat és milyen formában kell benyújtani, amelyekkel igazolható, hogy a kérelmező vagy annak felmenője volt magyar állampolgár. Letölthető maga az űrlap is, amit tíz perc alatt sikerült kitöltenie – mondta Wetzel Tamás.

Nagy rohamra számítanak a határokon túlról – mondta Semjén Zsolt. A három hónap alatt elbírálandó kérelem befogadása érdekében az anyakönyv-vezetőket felkészítették, a külképviseletekre 51, a bevándorlási hivatalban 100 embert vettek fel.

A Független Hírügynökség kérdésére a miniszteri biztos elmondta, hogy tervezik linkek elhelyezését is különböző honlapokon.
– Független Hírügynökség –További hírek a Magyarország kategóriából