Miskolc hírei

2011.02.18. 17:04

Rendkívüli közgyűlést hív össze az MSZP

<p>Misklc - A szocialista ellenzéki képviselők szerint krízishelyzet alakult ki Miskolcon.</p>

Rendkívüli közgyűlési ülés összehívását követei az MSZP-frakció Miskolcon, jelentette be a hírt pénteki sajtótájékoztatóján a párt frakcióvezetője, dr. Simon Gábor a városháza előtt, ahol az ehhez szükséges dokumentumokat be is nyújtotta. A rendkívüli ülésen a város négy éves gazdasági ciklusprogramját akarják megtárgyalni.

Simon Gábor szerint erre azért van szükség, mert krízishelyzet alakult ki Miskolcon. Mégpedig azért, mert az októberi választások óta szerintük megszaporodtak a gazdasági botrányok. Ők úgy adták át a város vezetését, állítják, hogy nem voltak kifizetetlen számlák. Most vannak, bár a problémákról nem a városvezetőktől, hanem a frakcióvezető szerint a sajtóból értesülhetnek az ellenzéki képviselők. Példákat is említett: a városvezetés nem fizette ki egy színész bérét, nem utalja el a közgyűlés által a DVTK működtetésére megszavazott 7 millió forintot, megvonja az intézmények dolgozóitól a cafeteriát. Simon Gábor hangsúlyozta, a miskolci cégek, vállalkozások nekik is folyamatosan panaszkodnak kifizetetlen számlák miatt.

Késeinek tartják

A képviselő elmondta, már novemberben kérte Kriza Ákos polgármestert, hogy a város mielőbb fogadja el a négyéves gazdasági ciklusprogramját, hiszen csak ezután lenne értelme a 2011-es költségvetés megalkotásának. Akkor a polgármester arra hivatkozva utasította el a kérést, hogy a törvény szerint hat hónap áll az elkészítésére a rendelkezésükre.

Most viszont, hangsúlyozta a frakcióvezető, a márciusi 10-ei közgyűlési ülésen a 2011-es költségvetés tárgyalása után tárgyalnák a képviselők a ciklusprogramot. A krízishelyzetre tekintettel a szocialista frakció ezt késeinek tartja. Ezért kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását. Mivel a képviselők egynegyede kezdeményezte, ezért a közgyűlés működési szabályzata (SZMSZ) szerint a polgármester három napon belül köteles ezt megtenni.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!