Elkelt a Vatera

Elkelt a Vatera
Ma megerősítésre került a hír, miszerint a Naspers Limited (NPN) leányvállalata megvásárolta a Vatera.hu Kft. 100%-os üzletrészét.

A vezető befektető és többségi tulajdonos iEurope Fund LLC továbbá megerősítette, hogy a Vatera.hu Kft. eladásáról szóló megállapodást szeptemberben véglegesítették, és a tranzakció a nem magyarországi érdekeltségekre is kiterjed. A Vatera.hu Magyarország vezető online aukciós és e kereskedelmi piactere. A Magyarországon 2006-ban és 2007-ben is az „Év e kereskedelmi vállalatává” választott Vatera.hu 2007-ben és 2008-ban is szerepelt a Red Herring magazin legjelentősebb EMEA-régióbeli technológiai vállalkozásokról összeállított százas listáján.

A tranzakció 59%-os bruttó belső megtérülési rátát (IRR) és 13,5-szeres cash flow alapon számított (cash-on-cash) hozamot generált az iEurope Fund LLC számára. Az árat nem hozták nyilvánosságra.

„A Vatera története nagyszerű példa arra, miként lehet kiemelkedő hozamot elérni kockázati tőkebefektetéssel Magyarországon és a kelet-közép-európai régióban. Az iEurope a vállalkozás vezetőivel és külső szakemberekkel közösen dolgozott az üzletmenet felfuttatásán. Irányításunkkal a Vatera bevált menedzsment-gyakorlatot követő multidiszciplináris vezetőségre tett szert és elsajátította az ügyfélorientált cégek számára oly fontos koncentrált marketingszemléletet” – jelentette ki Czirják László, az iEurope alapítója és partnere.

„Tekintve, hogy üzletfejlesztési modellünk a pénzügyi tőkeáttétel helyett az árbevétel és a profit növelésére épül, a jelenlegi globális hitelválság növeli a keresletet a szellemi és pénzügyi tőke általunk képviselt kombinációja iránt. Arra számítunk, hogy a Kelet-Közép-Európában megcélzott ágazatok a jövőben is kivételes megtérüléssel fogják gyarapítani következő alapunk befektetői portfólióit” – nyilatkozta Kristina Perkin Davison, az iEurope alapítója és partnere.

A tranzakcióval kapcsolatban a budapesti Concorde Securities és a párizsi Aelios Finance látta el tanácsokkal a társaságot és tulajdonosait (köztük az igazgatóságban is aktív Esther Dysont).

 • Cloud: a Microsoft új operációs rendszere?
  Steve Ballmer roppant titkolózva nyilatkozott új fejlesztésükről, így aztán egy hónapon át lesz mit találgatni.
 • Megjött Batman!
  A Lego-sorozat újabb epizóddal gazdagodott, a fejlesztőkkel ezúttal a denevérembert vették célkeresztbe.
 • Lépés a mesterséges szaglószerv felé
  Az amerikai Massachusettsi Műegyetem tudósai bejelentették, hogy közelebb kerültek a műorr, vagyis a mesterséges szaglószerv létrehozásához.
 • IT/Multimédia hírek
 •