Elkél a diákok dolgos keze Mezőcsáton is

Akt.:
Mezőcsát – Diákok dolgoznak napi hat órában, irodai és statisztikai munkákat végeznek.


Ezekben a napokban Mezőcsát intézményeiben itt is, ott is diákokkal találkozhatunk. Kik ők? – kérdeztük Siposné Horváth Anita polgármestertől.

– A Mezőcsáton élő, 16 év fölötti tanulók közül hatvan főt foglalkoztatunk két héten keresztül a munkaügyi központtal közösen. A fiatalok napi hat órában segítik egy-egy szakterület munkáját, ahol elkél a dolgos kéz. Képzésük vagy érdeklődésük, kötődésük alapján ajánlottunk fel nekik munkát számos intézményben, közöttük például a humánszolgáltató központban, az egészségfejlesztő központban, legnagyobb számban pedig a közösségi házban.

– Mi a feladatuk?

– Többnyire irodai és statisztikai munkákat végeznek, de vannak, akik technikai feladatokat kapnak. A diákok zöme pedig bejárja Mezőcsátot, és készítenek egy kisebb felmérést az itt élőkről, információkat gyűjtve a további munkánkhoz.

– Milyen tapasztalatai vannak polgármester asszonynak a diákmunkásokról?

– Minden érintett intézményből nagyon jók a visszajelzések: a fiatalok szorgalmasak, érdeklődőek, lelkesek, és igazán komolyan veszik a dolgukat. Bennünket ez nagyon nagy örömmel tölt el, hiszen nem az idő múlatása a cél, hanem, hogy hasznos és fontos feladatokat adjunk nekik. Megismerik a felnőtt munkahelyeket, a munkahelyi légkört, megtanulnak csapatban dolgozni, és betekintést nyernek a város életének több területébe is. Azt reméljük, hogy a város közösségének így még inkább részeseivé válnak, és valóban hasznos lesz nekik is, nekünk is ez a két hét. És bár még javában tart a munkájuk, az eddigi tapasztalatok alapján szeretném megköszönni elkötelezettségüket.

ÉM-PK








hirdetés




hirdet�s