Elköltözik a szülészet a Semmelweisből

Miskolc – Ideiglenesen elköltözik a szülészet a miskolci Semmelweis Kórházból. Pár napig a megyei kóürház látja el a sürgős eseteket, azután a Diósgyőri. Hogy miért?

Ideiglenesen elköltözik a szülészet a miskolci Semmelweis Kórházból. Tasnádi Zoltán, a Miskolci Egészségügyi Központ önkormányzati biztosa arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Csabai kapui szülészet-nőgyógyászat mintegy egymilliárd forintos rekonstrukcióját, bővítését augusztusban megkezdik. Az osztály a munkálatok alatt az egészségügyi központ diósgyőri telephelyén (a Diósgyőri Kórházban, a traumatológia helyén) fogadja a szülészeti-nőgyógyászati ellátásra szoruló betegeket, kismamákat.

Augusztus 1-jén 0 órától augusztus 4-én reggel 8 óráig – a költözködés ideje alatt – a szülészeti-nőgyógyászati ellátásra szorulókat az előzetes megbeszélések és egyeztetések alapján a megyei kórház (Szentpéteri kapui kórház) szülészeti-nőgyógyászati osztálya fogadja.

Azt kérik az ellátásra szorulóktól, a kismamáktól, hogy sürgős esetben ezen időintervallumban a megyei kórház szülészetét-nőgyógyászatát keressék fel. Augusztus 4-étől pedig az új helyen, Diósgyőrben fogadják őket.