Magyarország

2010.04.02. 16:01

Hitel összehasonlító program a PSZÁF honlapján

<p>Hitel- és lízingválasztó, illetve összehasonlító programot készített a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). Ennek alapján félszáz pénzügyi vállalkozás 400 terméke vált elérhetõvé és összehasonlíthatóvá a hatóság internetes oldalán.</p>

Rövidesen újabb pénzügyi konstrukciók is felkerülnek az oldalra - tudatta pénteki közleményben a PSZÁF.

Ingatlanlízing, fogyasztási és jelzáloghitelek, megtakarítás fedezete mellett nyújtott kölcsönök és hitelkártyatermékek - félszáz pénzügyi szolgáltató 400 különféle konstrukciója érhetõ el és hasonlítható össze egy helyen, a www.pszaf.hu-n. A termékválasztó programba a pénzügyi intézményeknek kötelezõ adatokat szolgáltatniuk, amelyekbõl kiderül, ha a közölt kondíciók jogszabályba ütköznek, például a hitel elõtörlesztési díjának mértéke magasabb a törvényi maximumnál. Ilyenkor egyébként a PSZÁF fogyasztóvédelmi vizsgálatot indíthat.

A termékösszehasonlítás mellett a PSZÁF a választást megkönnyítõ fogyasztóvédelmi információkat, pénzügyi szótárt, mérlegelendõ szempontokat és figyelemfelhívásokat is közöl.

A felügyelet honlapjára rövidesen felkerülnek a gépjármû- és számlahitelek, júliustól a hitelintézetek több tízezer lakossági lízing- és hitelterméke is megismerhetõ és összehasonlítható lesz.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!