Eljárás indul a miskolci vakolathullás ügyében

A tűzoltók elhárították a veszélyt
A tűzoltók elhárították a veszélyt - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Egyelőre ismeretlen tettes ellen indult meg a rendőrségi eljárás.

Ahogy beszámoltunk róla, szerencsére csak az ijedség volt nagy, sérülés nem történt múlt csütörtökön délután a Déryné utcában, ahol a 18 számnál tégla nagyságú vakolatdarabok hullottak a járókelőkre.

Megvédte a kabát

Egy hetven éves nénit el is talált egy nagyobb darab, szerencsére azonban csupán a vállát súrolta, és a vastag télikabátnak köszönhetően nem okozott sérülést. A helyszínre kiszálltak a rendőrség, a katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai is. A mentők megvizsgálták a hölgyet, de nem találtak semmilyen orvosilag ellátandó sérülést. A katasztrófavédelem munkatársai elkordonozták a területet, majd eltávolítottak minden olyan vakolatdarabot, amely meg volt lazulva. A rendőrség akkor azt nyilatkozta: vizsgálja az eset körülményeit, és, hogy felmerül-e valakinek felelőssége az ügyben.

Mint a katasztrófavédelem sajtósától, Dojcsák Dávidtól megtudtuk, nekik nincs dolguk a veszélyelhárítás után ilyen esetben, nincs hatósági jogkörük sem ellenőrizni, sem visszaellenőrizni a házak homlokzatát, illetve hogy végeznek-e javításokat rajta a tulajdonosok.

A Miskolci Rendőrkapitányság viszont foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének ügyében indított eljárást csütörtökön, tájékoztatott Dobi Tamás, a megyei főkapitányság szóvivője. Jelenleg adatokat, információkat gyűjtenek, illetve tanúkat hallgatnak majd meg annak érdekében, hogy kiderüljön, lesz-e nevesített felelőse az ügynek.

ÉM-HI


Vakolat esett az idős nénire Miskolc belvárosában!
Miskolc - Szerencsére nem lett baj, de tragédia is lehetett volna az esetből. Csak az ijedség volt nagy, sérülés szerencsére nem történt csütörtökön délután a Déryné utcában, ahol a 18 számnál tégla nagyságú vakolatdarabok hullottak a járókelőkre. Egy hetven éves nénit el is talált egy nagyobb da...