Élj SZER-telenül!

Akt.:
Élj SZER-telenül!
Élj SZER-telenül! - © Fotó: police.hu
Kazincbarcika – Korábban szerhasználó személyek valós élményeinek felidézése révén a kábítószerek és egyéb bódító anyagok káros hatásairól drogprevenciós előadásokat tartottak diákoknak a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság szervezésében.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság által szervezett „A te jövőd, a te választásod! Élj SZER-telenül!” elnevezésű drogprevenciós programsorozat keretében a Miskolci Drogambulancia vezetője, Juhászné Ceglédi Tünde és két segítője 2015. március 17-én interaktív előadást és beszélgetést tartottak a múcsonyi Kalász László Általános Iskolában, majd a szuhakállói Gárdonyi Géza Általános Iskolában 7-8. osztályos tanulók részére. Az előadásokon összesen több mint 160 fő diák, pedagógusok, valamint a szociális jelzőrendszer tagjai vettek részt.

A résztvevők mindkét helyen nagy figyelemmel hallgatták az izgalmas és elgondolkodtató előadásokat, ahol a beszélgetések közvetlensége nyomán a fiatalok megismerhették az immár kortárs segítőként dolgozó – korábban szerhasználó – személyek valós élményeinek felidézése révén a kábítószerek és egyéb bódító anyagok káros hatásait.

A programsorozat keretén belül a héten a börtönlátogatások is megkezdődtek a B-A-Z. Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahová kazincbarcikai középiskolás csoportok látogatnak el.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –