Sport

2011.04.21. 17:53

Aranyérem a cselgáncs Európa-bajnokságon

<p>Ungvári Miklós aranyérmet nyert az isztambuli cselgáncs Európa-bajnokságon. Csernoviczki Éva ezüstérmes lett. A kontinensviadal honlapján elérhető információk szerint az EB a legalacsonyabb súlycsoportok küzdelmeivel kezdődött.</p>

A legkönnyebb nők között, 48 kg-ban Csernoviczki Éva az olasz Valentina Moscattot, az ukrán Olha Szuhát és a spanyol Oiana Blancót legyőzve lett csoportelső, majd az elődöntőben a francia Frederique Jossinet ellen nyert ipponnal. A döntőben a román olimpiai és hatszoros Európa-bajnok Alina Alexandra Dumitru volt az ellenfele, aki végül legyőzte; Csernoviczki másodikként végzett.

Az 52 kg-os női versenyzők között nem volt magyar; az Európa-bajnoki címet a francia Penelope Bonna szerezte meg.

Az 57 kg-os női súlycsoportban Karakas Hedvig első mérkőzését megnyerte a szerb Jovana Rogic ellen, de az azeri Kifayat Gaszimova legyőzte.

Egyetlen győzelem nélkül búcsúzott az Európa-bajnokságtól 60 kg-ban Burján László - a később a bronzéremért is csatázó német Tobias Englmaier ejtette ki. Az elsőség az ukrán Georgij Zantarajáé lett.

66 kg-ban két magyar induló is volt Gorjanácz Zsolt és Ungvári Miklós. Gorjanácz nyert a moldáv Igor Soroca ellen, de kikapott a brit Colin Oatestől, aki később szintén bronzmérkőzést vívhatott.

Ungvári azonban rendre legyőzte ellenfeleit: a csoportküzdelmek során a görög Georgios Azoidis, a lengyel Pawel Zagrodnik és a francia Pierre Duprat ellen diadalmaskodott, az elődöntőben az orosz Alim Gadanov ellen nyert, majd a döntőben az azeri Tarjan Karimov ellen lépett tatamira: és ezt a mérkőzését is megnyerte, Európa-bajnok lett.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!