Elítélték az emberkereskedő párost Miskolcon

Akt.:
Elítélték az emberkereskedő párost Miskolcon
Elítélték az emberkereskedő párost Miskolcon
Miskolc – Miskolcon, a Búza téren szedték össze és Kassán akarták erőszakkal futtatni a nőt.

Emberkereskedelem és szexuális kényszerítés miatt hirdetett ítéletet pénteken a Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette büntetőtanácsa.

Háziőrizetbe kerülnek

Az első rendű vádlott, B. Csaba első fokon 6 év 4 hónap fegyházban letöltendő büntetést, míg volt élettársa, a másodrendű vádlott D. Krisztina 4 év 8 hónap fegyházbüntetést kapott. Az ítéletek fellebbezések miatt nem emelkedtek jogerőre. Mindkét vádlott háziőrizetben várja az ügy folytatását.

Mint írtuk, B. Csaba nem jelent meg a büntetőper hétfőre tervezett befejezésén, az előállítására küldött rendőrök sem találták otthon, így a pénteki tárgyalási napra már eleve rendőri kísérettel érkezett.

Tagadták a vádakat

Az emberkereskedelemmel vádolt páros – ahogy a vádirat fogalmazott – 2013 nyarának egyik napján tuszkolta be autójába az általuk addig nem ismert nőt, hogy Kassán prostitúciós tevékenységet végeztessenek vele. Egy napon át miskolci lakásukon tartották fogva, majd másnap elvitték a kassai vasútállomás közelébe, ahol a másodrendű vádlottal együtt kellett kínálnia magát. A nő az első adandó alkalommal beszállt egy „kuncsaft” autójába, majd megszökött tőle és a szlovák hatóságoktól kért segítséget.

A két vádlott ügyvédei a védőbeszédben a büntetlenség mellett érveltek. B. Csaba és D. Krisztina az utolsó szó jogán tagadta a bűncselekmények elkövetését. A büntetőtanács azonban elegendőnek tartotta a felsorakoztatott bizonyítékokat.

ÉM-SZB