Elítélték a gyerekeket kínzó asszonyokat Csehországban

Súlyos börtönbüntetésekre ítélték azokat az asszonyokat és segítőiket, akik egyikük két gyermekét évekig kínozták egy vallási szekta nevében – közölte pénteken az egyik prágai bíróság szóvivője. A nők célja az volt, hogy “engedelmességre” neveljék a gyerekeket.

Megszületett az ítélet az egész Csehországot felkavaró gyerekkínzási ügyben. A bíróság szerint a 31 éves Klara Mauerova és 34 éves nővére, Katerina évekig kínozták az előbbi két gyermekét. A nyolcéves Ondrejt és a tízéves Jakubot meztelenül leláncolva tartották egy kutyakenelben, cigarettával égették őket és éles tárgyakkal hasogatták a kicsik bőrét. Az ügyészség szerint a szekta vezetőjének utasítására a kis Ondrej húsából saját anyja kihasított egy darabot és megette.

Az ügyészség szerint a kínzások célja az volt, hogy vallási szektájukhoz hű, engedelmes embereket faragjanak belőlük. A hatóságokat végül az egyik szomszéd értesítette, miután tudomást szerzett a történtekről.

A gyerekek anyját kilenc, míg a nagynénit 10 éves börtönbüntetésre ítélték pénteken. A magát “istenasszonynak” képzelő szektavezető öt, a nő bátyja hét, a fiúk “nevelője” ugyancsak hét évet kapott.