Elismerték a sportosokat Kazincbarcikán

Pásztor Eszter a díjátadón
Pásztor Eszter a díjátadón - © Fotó: kolorline
Kazincbarcika – Kazincbarcikai judós lány lett a szakági legjobb.

Ismét Pásztor Eszter lett Magyarország Legjobb Sportági Sportiskolás judósa, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája pedig a hatodik hazánk legjobb köznevelési sportiskolái között.

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) Budapesten, a Magyar Sport Házában tartotta meg nemrégiben a IX. SIOSZ Gála díjkiosztó ünnepségét, ahol a 2017-es év legjobb sportiskoláit és sportolóit ismerték el.

Számos érmes helyezés

Pásztor Eszter 2012-ben kezdett el Kazincbarcikán judózni, és 2015-ig a város színeiben versenyzett. Huszonöt versenyéből huszonkettőt megnyert, egy második és két harmadik hellyel büszkélkedhet, majd 2015-ben Kazincbarcikát képviselve Diákolimpiát nyert, ami a mai napig a Kazincbarcikai Judo Egyesület legjobb eredménye. Ugyanebben az évben leigazolta a Miskolc Városi Sportiskola, ekkortól jár a Gyarmati Dezső sportiskolába. Ezt követően egymás után három évben, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is Magyar Bajnokságot és Országos Diákolimpiát nyert, valamint 2016-ban és 2017-ben a SIOSZ Magyarország Legjobb Sportági Sportiskolás judósának választotta.

A Magyarország Legjobb Sportiskolája pályázatra öt kategóriában harminc iskola huszonnégy intézményi és harminchat egyéni pályázata érkezett. A sportiskolák közül a köznevelési általános iskolák kategóriában a miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola mellett a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskoláját 255,5–255,5 ponttal a hatodik helyen emelték ki.

– ÉM –


Wächter Balázs programkoordinátor
Kazincbarcika - Intézményesített formában a helyi közösség szervezéséért tevékenykednek. A helyi közösségi fejlesztési stratégia megvalósítása volt a témája annak a fórumnak, amit a „Színezzük együtt Kazincbarcikát” Helyi Akciócsoport szervezett március végén Kazincbarcikán, a Mezey István Művész...

Dugas Erika (jobbra) és Kővágó Tünde a megnyitón
Kazincbarcika - Vászonra szült női lélek címmel nyílt meg Dugas Erika kiállítása április 5-én Kazincbarcikán, a Gyermekek Háza-Kézművesházban. Az eseményen Kővágó Tünde életmódtréner, tolmács, műfordító, a művész egyik barátja beszélt a kiállított képekről és az alkotóhoz fűződő kapcsolatáról. Őt...