Elismerte a Harry Potter-filmek egyik ifjú színésze, hogy kannabiszt termesztett

Elismerte a Harry Potter filmek egyik szereplője csütörtökön, hogy kannabiszt termesztett anyja otthonában. – közölte az AFP francia hírügynökség. A dundi James Waylett játssza a filmben Crack-et, ő Harry Potter ellenfelének, a hirtelen szőke Draco Malfoy egyik segédje.

A brit sajtó máris gúnynevet ragasztott a fiúra egy szójátékkal. A Harry Potter cím alapján Harry Pothead lett a neve. James Waylett ellen áprilisban vádat emeltek a hatóságok, miután London központjában őrizetbe vették egy barátjával, a 20 éves John Innis-szel. Hivatalos közlés szerint Innis fekete Audiját leállították a rendőrök, akik 20 csomag marihuánát és egy kést találtak az autóban, valamint további három csomag marihuánát Innis-nél A rendőrök röviddel később hátkutatást tartottak London északnyugati részén, Waylett anyjának kilburni otthonában, ahol tíz tő vadkendert találtak.

A 19 éves színész csütörtökön bűnösnek mondta magát bírósági meghallgatásán, amelyen Innis sem tagadott. Timothy Workman bíró, aki a jövő héten tartja a következő meghallgatást, súlyos ügynek nevezte az esetet.

A Waylett elleni április vádemelés egyébként röviddel az tán történt, hogy a fiú megjelent a hatodik Potter-film, a Harry Potter és a félvér herceg ünnepélyes, londoni bemutatóján. A Sun című brit bulvárlap szerint Waylett házi ültetvénye kétezer font értékű marihuána előállítására volt alkalmas.