Friss hírek

2010.08.05. 16:56

60 féle bor, 57 órányi műsor a Tolcsvai Borfesztiválon

<p>Idén augusztus 13-a és 15-e között rendezik meg a VII. Tolcsvai Borfesztivált, amit a helyi önkormányzat szervez. A rendezvényen 60 féle bort lehet megkóstolni, a szervezők a három napra 57 órányi műsort szerveztek.</p>

A rendezvényen minden eddiginél több, 32 helyen lehet majd ízlelgetni a borokat. Ehhez mindössze egy 200 forintos poharat kell megvásárolni, amiért cserébe a körülbelül 60 féle bort ingyenesen kóstolhatják a résztvevők - közölte a rendezvényt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón Vojnár László, a település polgármestere.

Czabányi Attila, a borfesztivál szervezője hozzátette: mintegy 20 ezer vendéget várnak Tolcsvára az idén. A bor mellett a térség legfőbb gasztronómiai kínálatát is szeretnék felvonultatni. A szervező kiemelte: folytatják azt a hagyományt is, amelynek keretében meghívnak egy, a tokaji borvidéken kívüli borászt, aki idén a szekszárdi borvidékről érkezik és vörösborokat kínál majd a vendégeknek. Mindezeken túl a kóstolópoharak mellé mindenkinek adnak majd egy később beváltható, helyben érvényesíthető kuponsort. Ettől az akciótól azt várják, hogy a borfesztiválra érkezők később, turistaként is felkeresik majd a települést. A szórakozásról 57 órányi műsor keretében különböző műfajú előadók gondoskodnak - közölte Czabányi Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!