Elismeréseket adtak át a város napján Mezőkeresztesen

Haditorna-bemutató is volt
Haditorna-bemutató is volt - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkeresztes – A mezőkeresztesi csatára emlékezve tartották a város napját Mezőkeresztesen.

A rendezvényt ezúttal október utolsó hétvégéjén tartották az iskolaudvaron. Délután előbb a Dózsa György úton koszorúzták meg a csata emlékművét, majd az iskola mellett álló kopjafánál tisztelegtek az önkormányzati és civil szervezetek vezetői és Majoros János polgármester felidézte a csata legfőbb mozzanatait.

Műsort adtak az általános iskolások, haditorna-bemutatót tartott a Kard és Kereszt Johannita Testvériség, énekelt a Mezőkeresztesi Férfikórus, az Agyagbanda zenekar, koncertezett a Kormoránból is ismert Géczi Erika és együttese.

A kitüntetettek

Az ünnep alkalmából városi kitüntetéseket is átadtak. Címzetes főorvosi oklevelet vehetett át dr. Pécsi Katalin gyermekorvos, valamint dr. Jakab Erika fogorvos. Mindketten 1995 óta gondoskodnak a helyiekről.
Mezőkeresztes Közszolgálatáért díjban részesült Hadi Istvánné, aki 1984-ben kezdett dolgozni a településen házi szociális gondozóként. Ugyan 2009-ben nyugdíjba vonult, de azóta is folytatja segítő tevékenységét. A Mezőkeresztes Városért díjat Okos János vehette át. Közel fél évszázada tagja a Mezőkeresztesi férfikórusnak, amelynek tíz éven keresztül gazdasági vezetője, majd 1990-től 27 éven át elnöke volt.

ÉM-TB