Elismerés a környezetvédelmi szakembernek

Elismerés a környezetvédelmi szakembernek
© Fotó: MTVSZ
Miskolc – A Föld Napja alkalmából dr. Gyulai Iván, a a miskolci Ökológiai Intézet a Fenntartható fejlődésért Alapítvány elnöke, intézményvezetője, a Magyar Természetvédők Szövetsége alapító tagja Pro Natura díjat kapott a földművelésügyi minisztertől évtizedes természetvédelmi tevékenységei elismeréseként.

A díjazott címzetes egyetemi docens a Szent István Egyetemen a “fenntartható fejlődés elmélete és gyakorlata” tárgyat tanítja. Tagja a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsnak. Számos, a fenntartható fejlődés szemléletét terjesztő filmje található az interneten, a legismertebb a “Zsigerbeszéd”. Neve összefonódott a “Gömörszőlősi fenntartható falu” programmal.

Dr. Gyulai Ivánnak, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány elnökének a biológiai sokféleség védelmét szolgáló átfogó társadalmi és gazdasági keretrendszer megteremtése érdekében végzett több évtizedes szakmai és társadalmi tevékenységeiért; környezet- és természetvédelmi szakemberek generációinak oktatásáért és a magyar társadalom széles rétegei szemléletformálásáért ítélték oda a Pro Natura díjat.

– ÉM –