Helyi közélet

2013.05.15. 12:08

Késelés lett a busz késésének vége Miskolcon

Miskolc - Két fiatalembert sebesített meg bicskájával egy harmadik, minden ok nélkül.

Miskolc - Két fiatalembert sebesített meg bicskájával egy harmadik, minden ok nélkül.Szóváltás történt szombaton éjjel két társaság között Lillafüreden, majd miután Felső-Majláthon mindannyian leszálltak az ötös buszról, az egyik társaságból kivált egy fiatalember, gázspray-vel lefújta a vitapartnereit, és mindkettőjüket megsebesítette késével. A rendőrök az elkövetőt elfogták - tudtuk meg dr. Gaskó Bertalantól, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, ellene egyelőre felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanújával folyik eljárás.

Késett a busz

A két társaság szombat éjjel Lillafüreden várta a buszt, ami az MVK Zrt. közlése szerint 24 percet késett. Amikor végre a megállóba érkezett a jármű, az egyik társaság tagjai egy társaság tagjai nem tetszésének adtak hangot a késésért, két fiatalember azonban csitítani próbálta őket.

A jármű elindult Lilláról, a két társaság között a vita folytatódott, de a járművön nem került sor tettlegességre. Ahogy a villamos végállomásnál valamennyien leszálltak a buszról, az elégedetlenkedő társaságból kivált egy 24 éves miskolci férfi, majd gázspray-t fújt a 22 éves és 23 éves, szintén miskolci sértettekre, aztán mindkettejüket megvágta késével, és elmenekült a tetthelyről.

Mint Gaskó Bertalan elmondta, a rendőrség hajnali egy óra húszkor szerzett tudomást a történtekről, és a helyszín közelében lévő járőrök a személyleírás alapján néhány percen belül elfogták a támadót, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellene egyelőre felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség. A bűncselekmény minősítése változhat, ez nagyban függ a megkéselt fiatalemberek sérülésének gyógytartamától és az ügybe bevont orvos szakértő véleményétől.

Lapunkat az egyik sértett édesanyja arról tájékoztatta, hogy a támadást rögzítette a térfigyelő kamera is, és hogy a fia arcán lévő hat centiméteres vágást 11 öltéssel varrták össze, míg barátját ért 15 centiméteres vágás nem sokkal kerülte el az ütőeret.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában