Elindult, de nem ért haza az Aluinvent-DVTK együttese

A DVTK 48 órán belül két tétmeccset játszik
A DVTK 48 órán belül két tétmeccset játszik - © Fotó: Berecz Csaba
Miskolc – A diósgyőri női kosárlabdacsapat péntek este Zalaegerszegen már bajnokit játszik.

A női kosárlabda NB I/A 7. fordulójában pénteken 17.00-tól a Zalaegerszegi TE NKK vendége lesz az Aluinvent-DVTK csapata. Ami azt jelenti, hogy két napon, azaz 48 órán belül második tétmérkőzését játssza a piros-fehér gárda. A diósgyőriek szerdán este a franciaországi Charleville-Méziéres városában Európa-Kupa csoportmeccset játszottak a Caralo Basket vendégeként és ahogy három éve, amikor itt jártak, illetve három hete, amikor legutóbb egymás ellen játszottak Miskolcon, ezúttal is 10 ponttal kikaptak. A 88-78-ra végződött meccsben, függetlenül a vereségtől, voltak pozitívumok a piros-fehéreknél, elsősorban a dobott pontok száma tekinthető annak, és nem utolsósorban a küzdőszellem, annak ellenére, hogy bár végig tapadtak az elejétől vezető házigazdára a diósgyőriek, az első percekben megszerzett 7 pontos különbséget 2-nél kevesebbre nem sikerült lecsökkenteni, egyrészt a hullámzó teljesítmény miatt, másrészt azért, mert a franciáknál mindig volt valaki, aki a megfelelő időben lökött egy picit a csapatukon.

A nagyszünet után

– Ez mind igaz – felelte Stefan Svitek, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője a felsoroltakra. – Az, hogy meccsben tudtunk maradni, esélyünk volt végig, akár egy győzelemre is, nagyon pozitív. A meccs utáni vacsora közben a klub menedzserével beszélgettünk, és sok mindent megtudunk róluk, amit eddig csak nagyjából sejtettünk. A Carolo büdzséje a miénknek a többszöröse, nagyon szépen tervszerűen építik a klubot, hiába lenne meg a pénzünk arra, hogy Euroligát játsszanak, nem sietik ezt el, erős csapatot akarnak, olyat, amelyik hazai szinten, az erős francia bajnokságban is jó eredményeket ér el, döntőt játszik. Vagyis egy jó és összeszedett együttes volt az ellenfelünk, akik ellen azért vesztettünk, mert nagyon sok könnyű kosarat kaptunk, gyors indításokból, főleg a második félidőben. A sok kapott pont mögött az van, hogy hiába védekeztünk viszonylag jól, 27 leindításos kosarat kaptunk, ami nagyon-nagyon sok.

Mindezt a csütörtöki utazás közben nyilatkozta a DVTK trénere. A csapat csütörtökön sok kilométert hagyott maga mögött, de mégsem ért haza, mert Magyarországon, a budapesti landolás után nem Miskolc felé vették az irányt, hanem a mai bajnoki helyszínére buszoztak és az éjszakát is Zalaegerszegen töltötték azért, hogy ezzel ,,spóroljanak” meg 400 kilométer utazási fáradalmat. És összességében nem sok idő jut az újabb meccsre való felkészülésre.

Két egyforma nincs

– Szerdán este olyan mérkőzést játszottunk, ami felér két vagy három edzéssel – jelentette ki a diósgyőriek szakvezetője. – Ebből meríthetünk, az, hogy csak egy edzés lesz a mérkőzés napjának délelőttjén, nem jelenthet gondot. A Carolo elleni összecsapás után azt mondtam, hogy ha így játszanánk majd Zalaegerszegen az elég lenne, de minden meccs más, két egyforma nincs. A Zalaegerszeg erős csapat, főleg hazai pályán és biztos, hogy ők is meg akarják nyerni ezt a bajnokit. Nekünk jobban kell kezdenünk és vigyáznunk kell, hogy azokat a hibákat, amiket elkövettünk szerdán, ne ismételjük meg. A saját játékunknak kell dominálnia, védekezésben is erősnek kell lennünk, ez lehet az alapja a sikernek.

– Berecz Csaba –