Elindult az Omni-Bus Projekt

Miskolc – Miután kiváló kapcsolat van a hidvégardói önkormányzat és az Észak-magyarországi Regionális Képző Központ között, olyan döntés született, hogy az észak-borsodi település adjon otthont az Omni-Bus projekt indító rendezvényére.

A jól felszerelt autóbusz Borsod-Abaúj- Zemplén, Nógrád és Heves megye félezer településére látogat majd el.

Ezt egyébként az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács és az Észak-magyarországi Regionális Képző Központ közösen hozta létre.

Sikeres tanfolyamok

Matusz Tamás, Hidvégardó polgármestere pénteki megnyitójában elmondta, hogy egy sor tanfolyamot tudhatnak már maguk mögött, amelyek az ÉRÁK-on keresztül valósultak meg. Valamennyi tanfolyam nagy sikert aratott, így volt már kőműves, tejipari, fafeldolgozói betanított munkásképzés avagy házi szociális, gyümölcstermelői, kertészi, nehézgépkezelői, traktorvezetői beiskolázás.

Szabó György, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke a program elindítása kapcsán megjegyezte, hogy mostantól kezdve a technikailag jól felszerelt autóbusz Borsod-Abaúj- Zemplén, Nógrád és Heves megye mintegy félezer településére látogat majd el, s ezáltal lényegesen javul a tájékozódás minősége.

Soós Roland, az ÉRÁK igazgatója a projekt működtetésében való szerepvállalásukat ecsetelte. Közvetlen információt kapnak az Omni-Bus projekt révén a munkanélküliek, a képzésben gondolkozók és a pályaválasztás előtt álló nyolcadikosok is, hiszen számítógépen, monitoron ismerhetik meg lehetőségeiket.

 Gúr Nándor, a térség országgyűlési képviselője szerint e program az esélyegyenlőség biztosítása érdekében az észak-magyarországi régió kistelepülésein élők számára olyan elérhető, korszerű pályaválasztási, pályaorientációs és képzési információs rendszert ajánl, melynek segítségével az érdeklődők kiválasztahatják a számukra legmegfelelőbb tanulási formát és foglalkozást.

 Az Omni-Bus projektben közreműködnek az észak-magyarországi régió munkaügyi szervezetei, a pedagógiai intézetek, a kisebbségi önkormányzatok, a civil szervezetek, a kistérségi képviselők, az egyéb közművelődési és szociális intézmények.