Elindult a kurucvadász – Népszava

A kurucinfo után itt vannak a kurucvadászok! Új honlap jelent meg az interneten kurucwanted.blogspot címmel. Ezen a kuruc.info nevű szélsőséges hírportál működése és módszerei ellen tiltakoznak. A radikálisan szélsőséges honlapon korábban a személyiségi jogokat súlyosan sértő adatok, hírek jelentek meg. Eljárni azonban a honlap készítői­vel szemben egyelőre nem lehet, mivel a portál technikai hátterét szolgáló […]

A kurucinfo után itt vannak a kurucvadászok! Új honlap jelent meg az interneten kurucwanted.blogspot címmel. Ezen a kuruc.info nevű szélsőséges hírportál működése és módszerei ellen tiltakoznak. A radikálisan szélsőséges honlapon korábban a személyiségi jogokat súlyosan sértő adatok, hírek jelentek meg. Eljárni azonban a honlap készítői­vel szemben egyelőre nem lehet, mivel a portál technikai hátterét szolgáló szerver külföldön, állítólag az Egyesült Államokban található. Az ellenhonlap készítői is hasonló módszerrel éltek: közzétették a kuruc.info állítólagos szerkesztőinek, készítőinek adatait. “Ezt a lapot, a Magyarországot élhetetlenné tevő soviniszta, háborús uszító bűnözői csoportok internetes garázdálkodása generálta” – írták az ismeretlen készítők. A kurucvadász honlaphoz tartozik egy aloldal is (wanted2007.blogspot.com), amely szintén – személyiségi jogokat feltehetően sértő módon – közzétette azok névsorát és fényképét, akik a szélsőjobboldali mozgalmak a! ktivistái; legalábbis a lista készítői szerint.
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a napokban levélben utasította Takács Albert igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy haladéktalanul vizsgálja meg a kuruc.info hírportállal szembeni jogi fellépés lehetőségeit.