Elindul a parkolószámlálás a Kisavason

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: photoblog.hu
Miskolc – „Minden belvárosi parkolásért fizetni kell, kivételt képez a Kisavas alsó sor, ahol egymás hegyén-hátán parkolnak az autók, mivel egyre többen fedezik fel, hogy ott korlátlanul, szabadon parkolhatnak az Avasi Celláriumtól az Alabárdoson át az Aranykorona előtti szakaszig” – véli egy olvasónk, aki szerint „ott a kukásautó sem tud rendesen közlekedni”.

Lesz-e változás? „Nem azt akarom, hogy fizetős legyen – nem lenne jó –, de az jó lenne, ha lennének kijelölt helyek: hol lehet parkolni, illetve legyenek tiltótáblák, ahol nem, de lehetne egyirányú is az adott szakasz” – fogalmazott.

Hogy mit gondolnak minderről az illetékesek? Megkérdeztük!

– A probléma ismert a városi parkolókat üzemeltető cég számára – jelentette ki az Észak-Magyarország kérdésére Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. – A miskolci történelmi belváros rehabilitációs programja jelenleg a koncepcióalkotás, tervezés fázisában tart. Az eddigi elképzelések szerint új parkolók létesítése mellett egyes várakozóhelyek is máshová kerülnek majd, illetve utcák egyirányúsítása is elképzelhető – éppen a parkolási lehetőség elősegítése érdekében. Az átfogó program kiterjed a történelmi Avasra, így a Kisavas alsó sorra is, amelynek parkolási rendje a belvárosi parkolási rendszerrel és forgalmi szabályozással összhangban, ahhoz illeszkedve, később alakul majd ki.

Kiderült: a leginkább megfelelő kialakítás érdekében a Régió Park Kft. elindítja a Kisavas alsó sor parkolószámlálását.

– ÉM-JLI –