Elindul a hosszú hétvégén a kisvasút!

Elindul a hosszú hétvégén a kisvasút!
Miskolc – Nem kímélték az elmúlt napok áradásai a LÁEV vonalait sem, azonban jó hír, hogy szombaton délelőtt ha csökkentett távon is, de elindulnak a szerelvények Lillafüredre.

Mint az ismeretes, az áprilisi földcsuszamlás miatt rövid kényszerpihenőn voltak a LÁEV szerelvényei, azonban megfeszített munkával a Papírgyárhoz átszállították a kocsikat és a gépeket, hogy onnan Garadnáig igénybe vehesse azt a nagyközönség. Az elmúlt hétvégi óriási esőzések aztán a LÁEV vonalát sem kímélte, viszont szombattól, igaz ha csak Lillafüredig is, de már felülhetünk a népszerű kisvasútra.

„Ami a legfontosabb: szombaton, vasárnap és hétfőn ismét közlekedik a kisvasút a Papírgyár és Lillafüred között!” – jelentette ki Mátrai Imre, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Üzemigazgatóság üzemigazgatója. „Természetesen bejártuk és alaposan bevizsgáltuk ezt a pályaszakaszt, amely közlekedésre alkalmas, biztonságos és járható. Nem árt azonban tudni, hogy csökkentett menetrendi vonatszámmal és mint már mondtam, csökkentett útvonalon közlekedünk.”

A következő hetekben

Mátrai Imrétől megtudtuk azt is, hogy az elkövetkező hetekben aztán majd a Lillafüred-Fazola Kohó közötti szakaszra, majd a kohó és Garadna végállomás közötti területre fókuszálnak majd.

A hét elején a Borsod Online munkatárai is látták a Hámori-tó feletti részt csakúgy, mint a Jávorkúti-elágazást és a garadnai végállomást, ezért kijelenthető, hogy Garadna a hét elején úgy nézett ki, mint ha tüzérségi támadás érte volna a helyet… Egyszóval munka lesz bőven a területen.

De ami legfontosabb! Íme a hétvégi LÁEV-es menetrend:

A Papírgyártól indul: 9.30, 11.45, 14.15, 16.35.

Lillafüredről indul: 10.45, 13.05, 15.35, 17.50.

Arra kérjük a hétvégén kisvonatozó Olvasóinkat, hogy „Kisvasút áradás után” címmel küldjék el fotóikat az istvan.juhaszlehi@inform.hu címre! A beérkezett fotókból kedden képösszeállítást láthatnak látogatóink.

(JLI)