Elhunyt Zsigmond Márta, az Ez a Divat egykori főszerkesztője

Elhunyt Zsigmond Márta, az Ez a Divat egykori főszerkesztője
Miskolc – 80 éves korában elhunyt Zsigmond Márta – dr. Komlósi Jenőné -, aki másfél évtizeden át volt az egyetlen akkor magyar közéleti és divatlap, az Ez a Divat főszerkesztője.

Évtizedeken át az egyetlen pártonkívüli főszerkesztő volt a szocializmusban. Az Ez a Divatot szerény brossúrából európai színvonalú színes magazinná fejlesztette, nem véletlenül nevezték „a divatújságírás nagyasszonyának”. 57 éven át publikált, 70 évesen még önálló műsora volt az egyik,majd a másik nagy kereskedelmi csatornán. Az első magyarországi magán médiaiskola, a Komlósi Oktatási Stúdió egyik alapítója.

Vidéki tanítónőből lett újságíró, főszerkesztő. Foglalkozott bel- és külpolitikával, cikksorozatokat közölt tudósokról és táncdalénekesekről, számtalan fiataloknak szóló riport, televíziós forgatókönyv szerzője.

A Pajtás újság levelezőjeként, majd riportereként dolgozott, utána a Világ Ifjúsága újságírója, majd főszerkesztő-helyettese lett, a hetvenes évektől pedig az Ez a Divat, majd a Pesti Divat–Pesti Sport magazin főszerkesztőjeként vált a magyar közéleti és divatújságírás kiemelkedő alakjává.

A legszűkebb családi körben helyezték örök nyugalomra.