boon-sportoldal

2011.09.22. 20:02

MVSC: Három nap, három helyen

Több meccses hétvége előtt az Albrecht-MVSC-MISI NB I-es női röplabdacsapata.

Több meccses hétvége előtt az Albrecht-MVSC-MISI NB I-es női röplabdacsapata.A miskolci lányok előbb pénteken 17 órától a Palota RSC ellen lépnek pályára a Csokonai úti csarnokban, majd vasárnap 11 órától a Tatabányai Volán SE vendégei lesznek. Ennyivel azonban még ,,nem ússzák meg" a hölgyek a röplabdát, mivel a klub képviselteti magát szombaton, a rimaszombati hat csapatos nemzetközi tornán is. Terhelés szempontjából nem sok ez egy kicsit? - tettük fel a kérdést Toma Sándor edzőnek.

– Úgy csináljuk, hogy elbírjuk... – jelentette ki némi humorral fűszerezve a tréner. – Szerencsére bő a keretünk, a rimaszombati látogatásra, amit egy jó edzésnek fogunk fel, jönnek a juniorok is. Szlovákiában igyekszem megtalálni a megfelelő egyensúlyt, hogy mindenki játszon picit, ugyanakkor pihenjen is.

Körülbelül ugyanaz

Szakmailag azért is vállalhatta be a szakvezető a ,,szomszédban" való szereplést, mert egyrészt az utazást tekintve nincs messze Rimaszombat, másrészt a Palota és a Tatabánya sem tartozik azon ellenfelek közé, amelyek (már persze ha maximálisan odateszi magát a csapat) túl hosszú meccsre késztetnék a Vasútat.

– A Palota körülbelül ugyanaz a csapat, mint egy éve, egy hajtós, lelkes társaság – mondta Toma Sándor. – Nemrégiben azonban elveszítették edzőjüket, a magyar röplabdasport által tisztelt Szalayné Sebők Évát, akit korábban az évszázad legjobb női röplabdázójának választottak Magyarországon, és aki klubunkban kezdte karrierjét 1963-ban, Szlovák Aurél iránymutatásai mellett. Itthon minden körülmények között le kell győznünk őket, de stabilabb játékkal, mint amit Veszprémben hoztunk.

Két játékosról

Szűk egy hete azt írtuk az MVSC két játékosáról, Szajkó Tímeáról és Mosonyi Tekláról, hogy ,,szerződésük véglegesítése ügyében tárgyalásban állnak a klubbal, emiatt szereplésük bizonytalan." Illyés Miklós, az MVSC elnöke lapunknak elmondta, a két röplabdás a csapat igazolt játékosa, viszont, miután van egy anyagi keret, amit nem szeretnének átlépni, nem tudnak részükre költségtérítést biztosítani. ,,Tímea napi nyolc órában dolgozik, nem tud csak a sporttal foglalkozni, de amikor ideje engedi, jön, és ezt köszönjük neki." – fogalmazott a klub vezetője.

ÉM - MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!