Sport

2015.09.12. 14:06

MKC: A gyöngyösiek ellen mindig ment…

Mezőkövesd - Szombaton este vendégként küzd a bajnoki pontokért a matyóvárosiak férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Szombaton este vendégként küzd a bajnoki pontokért a matyóvárosiak férfi kézilabdacsapata.

Az NB I-es bajnokság 5. fordulójának keretében 18 órakor kezdik a B.Braun GyöngyösMezőkövesdi KC mérkőzést, amelyen a vendégek pontot, vagy pontokat akarnak gyűjteni.

Jól védekeztek

– A hevesiek ellen a szerda este nyújtott produkciónkra kell építenünk – újságolta Skaliczki László, az MKC vezetőedzője. – A Mol-Pick Szeged toronymagas esélyesként látogatott hozzánk, mindenki azt mondta, hogy egyszerűen kiüt minket. Ehhez képest az 56. percben 23-23 volt az állás és a levegőben lógott a forduló nagy meglepetése. Védekezésünkre óriási energiát fordítottunk, sokat ütköztünk, önfeláldozóak voltunk, rengeteg labdát szereztünk, csupán a gyors lerohanásokat nem tudtuk úgy befejezni, ahogyan akartuk, vagy szerettük volna. Csapatomnak az első pillanattól kezdve volt tartása, a második félidőben pedig a 15-20-as állást követően magunkra találtunk és kiegyenlítettünk. Mellettünk volt a közönség, élveztük a publikum támogatását, ez a lélektani előny, párosulva a jó játékkal, csaknem pontot eredményezett számunkra.

Mindenkitől a maximumot

A borsodi alakulat szombaton este ahhoz a Gyöngyöshöz utazik, amely ellen az elmúlt szezonban minden fronton kiváló mérleget produkált: négy győzelem, egy döntetlen és ugyancsak egy vereség volt Radnicék összesített listája.

– Ebben az erőltetett sorozatban a mostani az utolsó fellépésünk – folytatta a mesteredző. – Nagy kérdés számomra, hogy vajon mennyit vett ki a fiúkból a szerdai derbi, és frissek lesznek-e. A hevesiek úgymond sikerből fogadnak minket, hiszen a PLER-Budapest otthonában nyertek, ennek következtében önbizalomtól duzzadó „keblekkel” lépnek pályára, és nyilván magabiztosak lesznek. A B.Braun nagy tömegű játékosokkal és magas védelemmel rendelkezik, nekünk különösen az utóbbi megbontására kell helyeznünk a hangsúlyt.

A tréner az általa elgondolt taktikáról elmondta, hogy sok mozgást, bátor játékot és lendületes akciókat kér tanítványaitól. Azt viszont kérés nélkül egyenesen elvárja, hogy hozzáállásuk és játékfelfogásuk hasonló legyen a szerdaihoz.

– Még rá is kell tennünk egy lapáttal a Pick elleni játékunkra – szögezte le Skaliczki László. – Elmondtam a srácoknak, hogy összjátékban, azaz a társas kapcsolatban kell javulniuk, de az egyéni teljesítmények is döntőek lesznek. Egy csapat általában akkor nyer, ha a kapusok, a szélsők, az átlövők, no meg a beállósok egyaránt pluszt nyújtanak. Ez a plusz a Mol-Pick gárdájával szemben jött, így jönnie kell Gyöngyösön is. Semmiképpen nem akarunk vesztesként levonulni a pályáról. Tudjuk, hogy sokan elkísérnek minket a szomszédvárba, hiszen Gyöngyös és Mezőkövesd „karnyújtásnyi” közelségre fekszik egymástól, s mi valljuk: szurkolóinknak mindig kedveskednünk kell.

ÉM-KT


Kérdőjelek

A mezőkövesdiek közül Ciric lábsérüléssel bajlódik, mestere pénteken délelőtt még nem tudta megmondani, hogy szombaton este bevethető lesz-e. A másik maródi Kovács P., aki megfázása miatt dőlt ki a sorból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!