Friss hírek

2009.06.25. 18:36

KAJAK-KENU - Hét egységből hat bejutott a vasárnapi döntőbe

<p>Hét magyar indulóból hat egyből a vasárnap délutáni döntőbe jutott a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokság 500 méteres számaiban. A csütörtöki előfutamokból mindössze a kajak egyesek között rajthoz álló Molnár Péternek nem sikerült kvalifikálnia magát a fináléba - negyedik lett előfutamában - igaz, ő a középfutamban javíthat.</p>

Női K1-ben Kovács Katalin nagy csatát vívott a spanyol Teresa Portelával, de végül a kétszeres olimpiai bajnok magyar klasszis csapott először a célba, és ezzel kiharcolta a döntőbe jutást. A kenu egyesek 500-as előfutamában Vajda Attila könnyedén nyert, a második helyen végző román Florin Mironcic több mint egy másodperces hátrányban volt vele szemben. A női kajak kettesek között induló Szabó Gabriella és Kozák Danuta második lett az előfutamában, ami elég volt a döntőbe kerüléshez.

A kenu kettesek között versenyző Varga Dávid és Széles Gábor - Szabóékhoz hasonlóan - második helyen értek célba az előfutamban, de ezzel kvalifikálták magukat a vasárnapi fináléba. A férfi K2-esek között Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor magabiztosan győzött előfutamában, így készülhetnek a döntőre. A Csipes Tamarával, Medveczky Erikával, Janics Natasával és Benedek Dalmával felálló női kajak négyes nagy csatában győzte le a lengyel hajót az előfutamban, és ezzel bejutott a fináléba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!