Friss hírek

2007.09.23. 16:08

Befogadó munkahelyeket keresnek

<p>A hátrányos helyzetű csoportok beilleszkedését és munkavállalását segítő cégeknek írt ki pályázatot a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda. A Befogadó Munkahely Díj célja, hogy a jó gyakorlatokra felhívják más foglalkoztatók figyelmét is. </p> <p>A Befogadó Munkahely Díjat harmadszor írták ki olyan cégeknek és szervezeteknek, amelyek törődnek a kismamák, az idősek, a fogyatékkal élők és a romák esélyegyenlőségével. Olyan jó gyakorlatokkal lehet pályázni, mint például a családbarát vagy az akadálymentesítési intézkedések, illetve a pályakezdők, az idősek vagy a romák elhelyezkedését segítő programok. Magyarországon még mindig kevés olyan vezető van, aki felismeri, hogy hosszú távon milyen sokat nyerhet azzal, ha hátrányos helyzetű csoportokat foglalkoztat. A pályázat célja éppen az, hogy elismerjék azokat, akik védik ezeket a csoportokat és odafigyelnek a munkahelyi esélyegyenlőségre. A nyertesek programjairól ezúttal is egy kiadvány készül, amelyet több ezer munkáltatóhoz és szakmai szervezethez juttatnak el az országban - mondta a Független Hírügynökségnek Koltai Luca, a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda vezetője.</p>

A Befogadó Munkahely Díjat idén is két kategóriában hirdetik meg, az egyik a vállalkozásoknak szól, a másik a költségvetési intézményeknek és nonprofit szervezeteknek. A díj pénzjutalommal nem jár, de a nyertesek használhatják a "Befogadó Munkahely 2007" címet és logót is, valamint emlékplakettet kapnak.

A pályázatok beadási határideje október 31. A jelentkezési lapokat a www.pestesely.hu internetes oldalról lehet letölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!