Elhunyt dolgozóira emlékezett a kórház Miskolcon

A megemlékezésen
A megemlékezésen - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban az Isteni Irgalmasság Ökumenikus Kápolnánál kialakított emlékhelyen tartottak rendezvényt, ahol a kórház elhunyt dolgozóira emlékeztek halottak napja alkalmából.

– A mai nap a halottakra való megemlékezések a napja, halottainkról szól ez a nap, szólnak ezek a percek – jelentette ki a megemlékezésen dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos. – Azokról a kollégákról, orvosokról, ápolókról és ápolónőkről és egyéb dolgozókról, akik itt töltötték éveiket, évtizedeiket, de már nem lehetnek köztünk. Azonban emlékük itt van velünk. Ezt az emléket szeretnénk megőrizni és továbbadni utódainknak.


A főigazgató főorvos gondolatai után Tótszegi István görögkatolikus kórházlelkész mondott bevezetőt, igeszolgálatot, majd könyörgés hangzott el az elhunytakért. A szertartás után kegyeleti gyertyákat és mécseseket gyújtottak az emlékezők, miközben osztályonként felolvasták az elhunytak neveit. (Az erről készült videó az Észak-Magyarország Facebook-oldalán látható.)

– ÉM-JLI –