Járvány

2020.03.23. 21:42

Lélegeztetőgép-gyártásra állnak át a Forma-1-es csapatok

A Volkswagen az európai 3D-s nyomtatókapacitását ajánlotta fel lélegeztetőgép-alkatrészek készítéséhez.

Forrás: Shutterstock

Kórházi lélegeztetőgépek tervezésére és gyártására állnak át az Egyesült Királyságban bázissal rendelkező Forma-1-es csapatok, jelentette be a sportág kereskedelmi jogaival rendelkező Liberty Media

írja a V4NA hírügynökség.

A versenycsapatok ezzel a brit kormány múlt heti felhívására reagáltak, amelyben az Egyesült Királyságban működő technológiai vállalkozások segítségét kérték a kórházakban használható lélegeztetőgépek, illetve azok alkatrészeinek tervezéséhez és gyártásához a koronavírus-járvány elleni küzdelem segítésére.

A tíz Forma-1-es csapatból hétnek – Mercedes, Red Bull Racing, McLaren, Williams, Renault, Racing Point és Haas – a központja Angliában található.

A csapatok már jelezték,

hogy készek a legjobb mérnökeiket és gyártókapacitásukat a járvány elleni küzdelem szolgálatába állítani.

Boris Johnson brit miniszterelnök a múlt héten azt mondta, hogy 8100 lélegeztetőgép áll a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) rendelkezésére, de 20 ezerre lenne szükség a válság eredményes kezeléséhez.

Miközben Európában a járvány miatt gyakorlatilag leállt az autógyártás, a világ legnagyobb járműgyártója, a Volkswagen bejelentette, hogy technológiai támogatást nyújt a vírus elleni küzdelemhez.

A német vállalat 125 darab nagy teljesítményű 3D-nyomtatóból álló kapacitását ajánlotta fel lélegeztetőgép-alkatrészek előállításához.

A Volkswagen különleges munkacsoportot állított fel, amelynek feladata az alkatrészgyártás koordinációja lesz a német, a belga, a spanyol, a cseh és a szlovák kormányok képviselőivel.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!