Elhunyt Borostyán Mihály

Elhunyt Borostyán Mihály
Negyvenkilenc esztendős korában elhunyt Borostyán Mihály, a DVTK egykori “aranycsapatának” tagja, aki 1975 és 84 között 241 élvonalbeli meccsen lépett pályára piros-fehér színekben.

Az ötszörös válogatott labdarúgó később játszott a Vasasban, Siófokon és Finnországban is. A kiváló játékost holnap 16 órától temetik Egerben, a Kisasszony temetőben.

Veréb György: Gyorsasága felülmúlhatatlan volt

Egy nagyszerű diósgyőri játékostól búcsúzunk holnap, Borostyán Mihálytól, akire néhány mondatban Veréb György emlékezik.

– Megdöbbentő, hogy ilyen korán hagyott itt bennünket –  mondta a DVTK legendás hálóőre, az NB I-es csapat jelenlegi kapusedzője. – Már a 25 éves találkozónkra sem jött el, tudtuk, hogy a tüdejével problémák vannak… Emlékek? Sok szép van… Gyorsasága abban az időben felülmúlhatatlan volt, mintahogy cselezőkészsége is, mindig kiszámíthatatlan volt a pályán. No, és az a “higanymozgás”… Ő volt Misi…

Oláh Ferenc: Több is volt benne 

– Egy kivételes adottságú, improvizatív futballista volt – idézte fel társa, Borostyán Mihály emlékét Oláh Ferenc, aki 350 alkalommal húzta magára a diósgyőri dresszt. – Mindkét lábbal remekül bánt a labdával, úgy gondolom, több is volt benne annál, mint ami végül is összejött neki. A sok-sok sztori közül hirtelen egy jut az eszembe: a Csepel ellen játszottunk és a szünetben nagyon fáradt volt, nem akart visszamenni a második félidőre, és az edző, Szabó Géza nagyon mérges lett rá. Aztán csak rábeszélte a folytatásra, Misi meg remekelt, a mezőny legjobbja lett, nem tudták tartani…

MI