Friss hírek

2010.08.17. 19:51

650 ajánlószelvényt loptak el egy postai kerékpárral együtt - a posta is vizsgálódik

<p>Hatszázötven választási ajánlószelvényt - kopogtatócédulát - és választási értesítőt vittek el egy postai kézbesítő kerékpárjával együtt tolvajok kedden, Kőbányán. A Magyar Posta tájékoztatása szerint rendőrségi feljelentést tettek az ügyben, illetve ők is vizsgálatot indítottak. Az ajánlószelvényeket még csak hétfőtől kezdték el postázni, de máris több helyről jelezték postaládák kifosztását, a tolvajok feltehetően a kopogtatócédulákat akarták megszerezni. A posta egyébként Budapest több kerületében, illetve Füzesabonyban és Gyulán is észlelt visszaéléseket a kopogtatócédulák kézbesítése kapcsán.</p>

Kőbányán egy postai kézbesítő kedden a Petrőczy utcában szokás szerint letámasztotta szolgálati kerékpárját annak a háznak a biciklitárolójánál, ahová éppen leveleket hozott. ezután elkezdte a levelek kézbesítését a házban. Mikor végzett, akkor vette észre, hogy elvitték a szolgálati kerékpárt, rajta a küldemények tárolására szolgáló rekesszel. A kerékpár rekeszében ekkor 650 darab ajánlószelvény, értesítő és néhány ajánlott küldemény volt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Posta.

Az ügyben rendőrségi feljelentést tettek, illetve a Magyar Posta is vizsgálatot indított. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kerékpárt akarták megszerezni a tolvajok, vagy kifejezetten a csomagtartójában lévő küldeményeket.

A Magyar Posta tájékoztatása szerint a választási értesítők kézbesítése kapcsán több visszásságot is észleltek. Ezek többnyire Budapest több kerületében, Füzesabonyban és Gyulán előfordult esetek. Ezekről a Magyar Posta értesítette a rendőrséget és a helyi választási irodákat. Az ajánlószelvények lopását, eltűnését a címzetteknek kell jelezni, és ha szükséges az ehhez kapcsolódó feljelentést a rendőrségen illetve a jegyzőnél megtenni. A kőbányai lopáson kívül egyébként kézbesítőt még nem ért támadás, vagy más incidens - közölte a Magyar Posta.

Jót tesz a demokrácia becsületének, hogy a Fidesz-KDNP 36 napról 18-ra csökkentette az ajánlószelvények gyűjtési idejét, hiszen mindig a "második félidőben" történtek a kopogtatócédulákkal való visszaélések közölte Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Az MSZP a postaláda feltörésekkel - és Kósa Lajos nyilatkozatával kapcsolatban kedden azt közölte, hogy álláspontjuk szerint "a demokrácia becsületének leginkább az tenne jót, ha a Fidesz-KDNP kormány visszavonná a kis pártok és a civilek jelöltjeit lehetetlen helyzetbe hozó választási törvényét" - olvasható a párt keddi közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!