BOON - Sport - DVTK

2016.09.24. 21:42

„Nem értem, ezt a futballt itt nem lehet szenvedély nélkül játszani”

Miskolc - <em>„Nem értem, hogy miért nem lehet így játszani az első pillanattól kezdve.”</em> - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Debreceni VSC elleni 3-1-es hazai pályán elszenvedett vereséget követően, míg Leonel Pontes úgy fogalmazott: <em>„A stadionban remek volt a hangulat, de jobban játszottunk, így megérdemelten nyertünk.”</em>

Miskolc - „Nem értem, hogy miért nem lehet így játszani az első pillanattól kezdve.” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Debreceni VSC elleni 3-1-es hazai pályán elszenvedett vereséget követően, míg Leonel Pontes úgy fogalmazott: „A stadionban remek volt a hangulat, de jobban játszottunk, így megérdemelten nyertünk.”

Horváth Ferenc (Diósgyőri VTK): - A csapat a 12. helyen áll, ami minden bizonnyal azt jelenti, hogy nem vagyok jó edző. Lehet, hogy ez így is van, de az is lehet, hogy nem. Az biztos, hogy ilyen első félidővel én nem tudok elszámolni. Kijött több ezer ember a stadionba, szurkolt a csapatnak, és mégis lement úgy az első félidő, hogy egy szabálytalanságot, vagy egy keményebb belépőt sem léptünk meg. Nem is lehet ezek után taktikáról, vagy stratégiáról beszélni. Ha én öt percet tudtam volna játszani, valakinek a "szívét" biztosan kitéptem volna. Nagyon nehéz azonosulnom ezzel a helyzettel, ha így játszik a csapatom. A szünetben felborult minden, ami az öltözőben volt. Ezek után jött egy teljesen más második félidő, olyan, amilyennek a nulladik perctől kellett volna lennie. Nem értem, hogy miért nem lehet így játszani az első pillanattól kezdve. Jó pár játékos nem érzi, hogy milyen itt focizni. Nem értem, ezt a futballt itt nem lehet szenvedély nélkül játszani. Én felkészítettem őket, de ha nem érzik át, én nem tudok mit tenni, és más se tudna. A "hogyan tovább?" - majd meglátjuk!


Leonel Pontes (Debreceni VSC): - Kemény ellenfél ellen léptünk ma pályára, akik hozzánk hasonlóan nehéz helyzetben voltak. A stadionban remek volt a hangulat, de jobban játszottunk, így megérdemelten nyertünk. Az első félidő kimondottan jó volt, több gólt is lőhettünk volna. A félidőben három cseréjével megzavart minket a Diósgyőr, ezt próbáltuk lereagálni. A piros lap után megint át kellett szervezni a csapatot, friss játékosokat küldtem a pályára. A kapunktól minél távolabb próbáltuk tartani a labdát. Az ellenünk megítélt büntetőt nem éreztem jogosnak.


A mérkőzés összefoglalója


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 11. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata hazai pályán fogadta a Debreceni VSC együttesét Miskolcon szombaton 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!