Elhízott tiniből szépségkirálynővé válhat a hajdúböszörményi lány

Akt.:
Tóth Ildikó
Tóth Ildikó
A hajdúböszörményi Tóth Ildikó néhány éve még pajzsmirigybetegséggel küzdve harminc kilót hízott, amitől önértékelési problémákkal küzdött, s az eluralkodó depresszió hatására folyton a halálra gondolt. Majd három év kemény munkája után talpra állt, s most egy szépségkirálynő választás döntősei között szerepel.


– A Tv2 „A Szépségkirálynő” című produkciójába bevallom viccből jelentkeztem, hiszen nem gondoltam, hogy beválogatnak. Tettem mindezt egy barátnőmmel közösen, aki az utolsó körben elvérzett, én viszont bekerültem a döntőbe. Olyannyira poénnak indult a jelentkezés, hogy miután visszahívtak a csatornától, el sem akartam menni a castingokra, annyira berezeltem – magyarázta a hajdúböszörményi Tóth Ildikó.

A lány mellesleg húsz éves koráig átlagos testalkattal rendelkezett, mígnem egy folyamatos rosszullétekkel és mellkasi fájdalommal jelentkező betegség jeleit vélte magán fölfedezni.

– Az orvosok egyszerűen nem tudták, hogy mi lehet a bajom, folyamatosan azt szajkózták, hogy pánikbeteg vagyok, miközben két részletben harminc kilót híztam. Huszonegy évesen odáig jutottam, hogy nyolcvanöt kiló voltam, s szinte állandó fájdalmakkal küzdöttem – tette hozzá Ildikó.

A fiatal lány ekkor elzárkózott a külvilágtól, s rettegett attól, hogy a mellkasi fájdalmai az életébe kerülhetnek.

– Miután az orvosok gyógyszeres kezelést javasoltak, eldöntöttem, hogy ha törik, ha szakad, a sarkamra állok. Folyamatosan bújtam a világhálót és összeollóztam magamnak egy kúrát, amelynek köszönhetően sikerült leadnom harminc kilót, s ezzel a pajzsmirigyproblémáim is teljesen rendbe jöttek – mesélt a gyógyulásáról Ildikó.

Ezt követően óriási önigazolás volt a hajdúböszörményi lány életében, hogy beválogatták a szépségkirálynő választás döntőjébe, ám állítása szerint az elhízás jelei sajnos mind a mai napig tetten érhetőek az alakján, illetve az arcán.

– Tisztában vagyok azzal, hogy a példám sok súlyproblémával küzdő lánynak erőt adhat, de nem szeretnék annak az ideológiának a szócsöve lenni, hogy aki kövér, az csúnya, hiszen egy molettebb lány is érezheti ugyanolyan jól magát a bőrében, mint bárki más. Aki viszont szeretne változtatni, de úgy érzi nincs elég ereje hozzá, az én történetemből merítve kezdhet egy új életet – mondta el Tóth Ildikó, a Hajdú Online kérdésére.

-M.I.-