Elhelyezték a Diósgyőri VTK labdarúgó-edzőközpont alapkövét

Akt.:
Miskolc, 2015. július 29. A Diósgyőri VTK utánpótlás labdarúgó-edzőközpontjának építési területe az alapkő elhelyezésének napján Miskolcon, a Diósgyőri Stadionnál 2015. július 29-én.
Miskolc, 2015. július 29. A Diósgyőri VTK utánpótlás labdarúgó-edzőközpontjának építési területe az alapkő elhelyezésének napján Miskolcon, a Diósgyőri Stadionnál 2015. július 29-én. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc, 2015. július 29., szerda (MTI) – Ünnepélyes keretek között elhelyezték a Diósgyőri VTK utánpótlás labdarúgó-edzőközpontjának alapkövét szerdán Miskolcon.

Az év végére elkészülő háromszintes épület több mint háromezer négyzetméterén az öltözők és edzőtermek mellett helyet kapnak a megelőzést és a sérülések utáni rehabilitációt szolgáló sportegészségügyi helyiségek, valamint a labdarúgókat kiszolgáló konyha és étterem is.

A 30 százalék önrész mellett 70 százalékban TAO-támogatásból felépülő épület az első állomása a kétmilliárd forintból megvalósuló edzőközpont-fejlesztésnek.


alapko2

Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára, Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő, Pfliegler Péter alpolgármester, Varga László szocialista országgyűlési képviselő és Szabó Tamás, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője (b-j) elhelyezi az időkapszulát a Diósgyőri VTK utánpótlás labdarúgó-edzőközpontjának alapkövébe Miskolcon, a Diósgyőri Stadionnál 2015. július 29-én. | MTI Fotó: Vajda János


Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára az utánpótlás edzőközpont főépületének ünnepélyes alapkőletételén azt mondta, az intézmény jelkép, amelyben helyet kap “a múlt minden sikere, a fiatalok testi-lelki egészségének szüntelen vágya, a helyi szurkolók +Csak a Diósgyőr!+ rigmusa és az eljövendő sikerek egyaránt.”

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a részleteket ismertetve közölte: a fejlődés újabb lépcsőfokát jelenti az edzőközpont építésének elindulása. Emlékeztetett arra, hogy folyamatosan fejlődik a diósgyőri utánpótlás infrastruktúrája, mára két kiváló minőségű füves és két műfüves pálya várja a DVTK csaknem 400 fiatal labdarúgóját.

Szabó Tamás, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, a DVTK tulajdonosai, az Arago csoport és a város elkötelezettek a miskolci sportélet fejlesztésében. A DVTK-család folyamatosan bővül, ami nemcsak a sportágak számában, hanem az ehhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésében is megnyilvánul.

– MTI –