Friss hírek

2008.11.20. 10:48

Műemlékvédelmi kiállítás Lipcsében: a díszvendég Magyarország

<p>A műemlékvédelem, a restaurálás és az épületek helyreállítása a témája a két napos lipcsei "denkmal" kiállításnak és vásárnak (Europäische Messe für Denkmalpflege, Restaurierung und Altbausanierung), amely szerda este nyitotta meg kapuit.</p>

Az 1998 óta két évenként megtartott "denkmal" fővendége, partnerállama - Olaszország (2004) és Franciaország (2006) után - ezúttal Magyarország. A kiállításon és vásáron műemlékes intézmények és szakemberek, restaurátorok kézművesek, iparművészek mellett a korszerű technológiák kifejlesztői, az egyes szakterületek képviselői, magyar cégek és intézmények mutatkoznak be - tájékoztatta a szerda este indult programmról a Független Hírügynökséget Kozlik Erika a berlini Magyar Nagykövetség munkatársa.

A hazai megjelenés koordinátora az OKM megbízásából a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal.

A megnyitó ünnepséget szerda este tartották a Leipziger Kongresshalle-ban. Magyar részről Csák Ferenc államtitkár (OKM) és dr. Peisch Sándor nagykövet kapott szót, emellett Lipcse főpolgármestere, Burkhard Jung, az UNESCO Német Nemzeti Bizottságának első alelnöke dr. Verena Metze-Mangold, a Szász Szabadállam gazdasági és munkaügyi államtitkára dr. Hartmut Mangold, valamint Wolfgang Tiefensee szövetségi közlekedésügyi, építésügyi és városügyi miniszter beszélt, végül pedig a Magyar Állami Népi Együttes lépett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!