Elhalasztották az öngyilkosságot megkísérlő amerikai halálraítélt kivégzését

Az amerikai Georgia állam legfelsőbb bírósága pénteken elhalasztotta egy hármas gyilkosság miatt halálra ítélt férfi kivégzését, miután az elítélt a héten öngyilkosságot kísérelt meg. A 31 éves férfi pénteken estére tervezett kivégzése előtt két és fél órával kapta meg az ügyvédje által kért halasztást, hogy legyen idejük fellebbezés benyújtására.

Georgia állam legfelsőbb bírósága hétfőig, helyi idő szerint délután négy óráig elhalasztotta Brandon Joseph Rhodeinjekció általi kivégzését. Egy héten belül már másodszor halasztották el a férfi ellen hozott halálos ítélet végrehajtását, miután a 31 éves férfi öngyilkosságot kísérelt meg cellájában.

A férfi egy borotvapengével vágta át nyakát, és csuklóját, de még időben kórházba szállították, és meg tudták menteni az életét. A helyi sajtóban megjelent információk szerint egy börtönőr adta neki a pengét, amelyet utána elfelejtett elvenni a rabtól.

A férfi nagy mennyiségű vért vesztett, és annyira felsértette ereit, hogy az életmentő infúziót csak a nyakába tudták bekötni. Az infúzió csatlakozást a nyakában is hagyták, hogy majd azon keresztül adják be nekik kivégzésekor az őt megölő mérgeket. A férfit jelenleg ágyhoz kötve tartják, hogy ne tudjon magának ártani.

A halasztást azért tették, hogy az elítélt ügyvédjének legyen ideje felkészülni fellebbezésére. Az ügyvéd az öngyilkossági kísérlet óta azzal érvel, hogy védence nincs olyan elmeállapotban, hogy ki lehetne végezni.

Rhode-ot egy 1998-as félresikerült rablás alatt elkövetett gyilkosságok miatt ítélték halálra még 2000-ben. A most 31 éves férfit egy 11 éves fiú, egy 15 éves lány, valamint a gyerekek apjának meggyilkolásában találták bűnösnek.

– Független Hírügynökség –