Elhalasztják a mára tervezett repülőnapot Dunakeszin

Egy héttel elhalasztják a Malév Repülőklub Világbajnokok Repülőnapját a rossz idő miatt. A rendezvényt vasárnap tartották volna a Dunakeszi Repülőtéren. A szeptember 26-ra halasztott esemény különlegessége, hogy a repülősport kiválóságai mellett a hazai sportélet nagyságaival is találkozhatnak majd az oda látogatók. A sportolók a látogatókkal együtt repülőre is szállnak. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Elfogadta a Malév Repülőklub meghívását többek között Gyenesei Leila, Tibolya Péter, Marosi Ádám, Gyurta Dániel, Kammerer Zoltán, Bárdosi Sándor, Katus Attila és Katus Tamás is, akik olyan nagyságokkal repülhetnek majd, mint Gulyás György, aki vitorlázó repülésben, Domokos András, aki vitorlázásban, valamint Tóth Ferenc, aki vitorlázó műrepülésben lett világbajnok. A rendezvényen a műrepülő Európa-bajnok, Veres Zoltán is bemutatót tart, valamint a Rippel testvérek is itt jelentik majd be következő világrekord-kísérletük időpontját, helyszínét és programját is.

A Malév Világbajnokok Repülőnap különleges eseménye lesz, amikor Pegán Zoltán is a levegőbe emelkedik. A mozgássérült sportoló egy repülőgép-baleset miatt kényszerült tolószékbe. A sportoló egyébként megtanult vitorlázni és az angliai mozgássérült világbajnokságon, a vízen legyőzhetetlennek bizonyult.