Elhagyta a helyszínt a balesetet okozó sofőr Tiszaújvárosban

Akt.:
Elhagyta a helyszínt a balesetet okozó sofőr Tiszaújvárosban
Elhagyta a helyszínt a balesetet okozó sofőr Tiszaújvárosban - © Fotó: police.hu
Tiszaújváros – A térfigyelő kamera felvétele alapján a rendőrök rövid időn belül azonosították a tiszaújvárosi férfit.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság két járőre 2015. május 25-én 7 óra 35 perckor a kapitányság udvarán tartózkodott, amikor a Huszár Andor út felől fékcsikorgásra és hangos csattanásra lettek figyelmesek.

A rendőrök a zaj irányába indultak és a nyomok alapján rekonstruálták, hogy a közelben egy közúti közlekedési táblát kidöntött egy jármű, majd a betonoszlopnak ütközve állt meg. Az egyenruhások a helyszínen friss féknyomot és keréknyomokat rögzítettek, az utcán azonban már nem tartózkodott senki.

Az üggyel kapcsolatos adatgyűjtés során az egyenruhások meghallgatták a kapitányság fegyveres biztonsági őrét, aki elmondta, hogy hallotta a csattanást, majd egy Ford típusú személygépkocsit látott elhaladni az objektum előtt.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon elhelyezett térfigyelő rendszerben a járőrök visszaellenőrizték az érintett útszakasz forgalmát, majd egy nem sokkal korábban arra elhaladó autó rendszámát az adattárban leellenőrizve rövid időn belül eljutottak a baleset okozójához.

N. Péter 19 éves helyi lakos a vele szemben történt intézkedés alkalmával elismerte felelősségét és azt, hogy a gépjárművét a baleset időpontjában ő vezette. Az ügyben a biztonsági övét nem használó, anyagi kárral járó balesetet okozó férfival szemben az intézkedő rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –