Elgázolta a kollégáját a rakodógép villájával Mikóházán

Illusztráció
Illusztráció
Mikóháza, Sátoraljaújhely – Miután elsodorta, a kerék a fejét és a testét is érte a férfinak.

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy Mikóházán található mezőgazdasági telephelyen figyelmetlenségből elsodorta kollégáját egy rakodógéppel.

Nem látott ki jól

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2017. július 11-én 18 óra körüli időben a vádlott egy teleszkópos rakodógéppel dolgozott a körbekerített telephelyen. A tehergéppel egy tároló irányába haladt, s hogy megkönnyítse a gép mozgását, annak elején található gém részét az előírt 300 mm helyett 100-110 cm-ig emelte és előretolta. Ez azonban eltakarta a sofőr előtti kilátást, így nem vette észre a vele párhuzamos irányba, gyalogosan közlekedő kollégáját.
Amikor megpróbálta benavigálni a tároló mellé a rakodógépet, annak előretolt villája elsodorta a férfit, aki a lökéstől a tároló előtti betonrészre zuhant. Zuhanás közben a tehergép még mozgásban volt, ezért a bal oldali kereke a fekvő helyzetben lévő férfi fejét és testét is súrolta. A sértett a helyszínen elhalálozott.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet a bíróság elfogadott, így a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának elkövetése miatt – végrehajtásában 1 évi próbaidőre felfüggesztett – 1 év 3 hónap szabadságvesztésre ítélte, továbbá 2 évre eltiltotta a lassú járművek vezetésétől is. A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn nyilatkozata megtételére.

ÉM


Illusztráció
Mikóháza – A férfi a teleszkópos rakodógéppel véletlenül fellökte az idős áldozatot, majd áthajtott rajta Mikóházán. A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt. A férfi 2017. július első felében Mikóházán...