Elfújta a szél a pályacsúcsot

Elfújta a szél a pályacsúcsot
Elfújta a szél a pályacsúcsot - © Fotó: futanet.hu
Debrecen – Augusztus 23-24-én másodszor gyűltek össze hazánk legkitartóbb kerékpárosai a kiskunlacházi repülőtér betoncsíkján, hogy összemérjék erejüket a Magyarországon még gyerekcipőben járó sportágban, az ultrakerékpározásban.

A közel 30 órás sportprogram szombat délelőtt 10 órakor kezdődött egy görkorcsolya és síroller félmaratonnal, majd az AKESZ (Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége) bajnokságának 10. futamával, egy 50 kilométeres mezőnyversennyel folytatódott, hogy aztán 15 órától a 12 és 24 órát tekerők vegyük birtokukba a 7 kilométeres körpályát.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, késő délutántól szemerkélő, majd egyre jobban szakadó eső nehezítette a dolgukat, hajnalban pedig a feltámadó, majd viharossá fokozódó szél törte ketté az előzetes terveket.

A 12 órát vállaló kerékpárosok hajnali 3 órakor értek célba, a 24 órások ekkor még csak „féltávnál” tartottak. Közben a pályán lezajlott egy éjszakai 100 mérföldes verseny, majd délelőtt a 100 kilométeres mezőnyverseny indulói csatlakoztak a mezőnyhöz.

A tavaly országos csúccsal, 798 km-rel nyerő Pályi Csaba idén a 800 kilométeres álomhatár áttörését tűzte ki célul, de az időjárási körülmények miatt erre sajnos nem volt lehetősége. De még így is annyit tekert, hogy a 24 óra alatt ötször eljuthatott volna az otthonából, Mezőtúrról a verseny helyszínére, Kiskunlacházára. Kora délelőtt a nap is kisütött, felszárította a pályát, így az utolsó órák a szél ellenére is vidám hangulatban teltek, a résztvevők többsége elégedetten ért célba a több száz kilométer letekerése után.

24 óra egyéni eredmények:

Nők:

  • Szőke Rita, Tahitótfalu – 623 km
  • Bunzel Lívia, Csanádapáca – 616 km
  • Sebestyén Linda, Budapest (SZUFLA) – 448 km

Férfiak:

  • Pályi Csaba, Mezőtúr (DKSI-Freeriderz) – 770 km
  • Pájtli Péter, Tamási – 679 km
  • Dávid Tamás, Szombathely – 644 km

– BSI –