ELFOGTÁK KARADZSICSOT – Letartóztatása ellen tiltakozó tömeget oszlattak Belgrádban

A szerb rohamrendőröknek kellett feloszlatniuk kedden egy szélsőjobboldali tüntetést Belgrád belvárosában, miután a Radovan Karadzsics volt szerb vezető letartóztatása ellen tiltakozó több tucatnyi ember kövekkel és petárdákkal kezdte el dobálni a rendőröket. A helyi média jelentése szerint senki sem sérült meg az összecsapásban.

A főleg fiatalokból álló, nagyjából ötven fős csoport a környéken lévő kávéházak bútoraival, kövekkel és erős tűzijáték-rakétákkal támadt a tiltakozó akció helyszínén megjelent rohamrendőrökre. A rendfenntartó erőknek sikerült kordonok mögé szorítaniuk a feldühödött tüntetőket. A demonstrálók között ott volt Karadzsics testvére, Luka, és Alekszandar Vusics, a Szerb Radikális Párt vezetője is.

A szerb vezetés Belgrád utcáira több rohamrendőr-egységet is kivezényelt, hogy megakadályozzák az erőszakos demonstrációkat.

A rendőröknek már keddre virradó éjszaka is fel kellett oszlatniuk egy ötven fős csoportot, akik egy belgrádi bíróság előtt tiltakoztak Karadzsics elfogása és várható kiadatása ellen a háhai Nemzetközi Törvényszéknek.