Friss hírek

2009.09.11. 22:28

Ma kezdõdik a 18. Bor- és Pezsgõfesztivál a Budai Várban

<p>Csaknem 250 magyar és külföldi borászati kiállító, több mint 5-6 ezer féle bort mutat be szerdától vasárnapig a 18. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgõfesztiválon a Budai Várban - mondta el a Független Hírügynökségnek Zilai Zoltán, a rendezvényt szervezõ Magyar Szõlõ- és Borkultúra Kht. ügyvezetõ igazgatója.</p>

A 18. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgõfesztiválon szerdától vasárnapig 15 országból csaknem 250 pincészet kínálja kóstolásra a legfinomabb borait. Emellett ételkülönlegességekkel és több mint 50 kulturális programmal várják a látogatókat. A rendezvény idei díszvendége a spanyol Freixenet Csoport. A 100 éves pincészet-csoport pezsgõivel, valamint több spanyol borvidék boraival várja az ínyenceket.

Az ötnapos fesztiválhoz számos kísérõrendezvény kapcsolódik.. A múlt hétvégén a a szentendrei Skanzenben rendezett szüreti sokadalom, a hét elején pedig a Boregyetem várta az érdeklõdõket - mondta el Zilai Zoltán. A Bor- és Pezsgõfesztivál programja a jövõ héten folytatódik: szeptember 17-én jótékonysági borárverést rendeznek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára, illetve 18-án a Mûvészetek Palotájában komolyzenei gálakoncertet tartanak. Továbbá szeptember 9-20-ig borcímke-kiállítást nézhetnek meg a látogatók a Magyar Nemzeti Galériában.

További információ a www.aborfesztival.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!