Elfogták az idõsekre támadó férfit

A rendõrök elfogtak egy férfit, aki 2008 végén és 2009 elején öt egyedülálló, idõs embert fosztott ki Pápán és környékén. Áldozatait megkötözte, pénzüket és ékszereiket elvette. Volt, hogy az ijedtében sikítozni kezdõ asszonyt kalapácsnyéllel többször megütötte. A férfi 2008 decemberben rabolt elõször, januárban fogták el, miután tavaly év végén ismét rabolt. Az ügyrõl csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót.

Az elsõ rablást még 2008 decemberében követte el a férfi, majd egy hónapon belül további négy pápai és környéki házba is betört. Utána csaknem egy évig nem követett el újabb bûncselekményt, de tavaly decemberben ismét lecsapott. Ezután fogták el a rendõrök. A 33 éves férfi az egyedülálló, idõs tulajdonosokat megkötözte, az egyik helyszínen azonban az áldozat 38 éves lánya is ott volt. A nõ felébredt, sikítozni kezdett, mire a rabló kalapácsnyéllel többször megütötte, maradandó sérüléseket okozott neki.

A csütörtöki tájékoztatón a Pápai Rendõrkapitányság nyomozója elmondta: a rabló órákat töltött egy-egy helyszínen. Beszélgetett az áldozatokkal és evett az ott található ételekbõl, süteményekbõl, és ivott a szeszesitalokból is. A többszörösen büntetett elõéletû férfi a Független Hírügynökségnek azt mondta: nem volt munkája, ezért rabolt.

A férfi a hat betörésbõl összesen 250 ezer forint készpénzt és másfél millió forint értékû ékszereket zsákmányolt. A bûncselekményekért akár 15 évet is kaphat.Sporthírek