Elfogták az idős tatai házaspár egyik bántalmazóját

Budapest/Felsőzsolca/Miskolc – Elfogták az egyik férfit, aki a gyanú szerint két hete olyan súlyosan bántalmazott egy idős tatai házaspárt, hogy annak férfitagja belehalt sérüléseibe – közölte a rendőrség a honlapján kedd hajnalban. Később hozzátették, hogy a gyanúsított társait is őrizetbe vették.

Az 54 éves miskolci Á. Gábort hétfőn fogták el a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, akik őrizetbe vettek még egy miskolci és két felsőzsolcai férfit: a 47 éves L. Gusztávot, a 37 éves H. Ferencet és a 35 éves A. Gábort – olvasható a police.hu internetes oldalon.

Az adatok szerint Á. Gábor társaival december 7-én hajnalban betört egy tatai családi házba, bántalmazta az ott lakó idős házaspárt, majd az ingatlanban talált készpénzzel és arany ékszerekkel távozott a városból. A sértetteket életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, az idős férfi később életét vesztette.

A rendőrség őrizetbe vette és emberöléssel gyanúsította meg Á. Gábort és társait, kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat.

– MTI –