Elfogták a somogyzsitfai gyilkosokat

A rendőrök elfogták az áprilisban Somogyzsitfán történt gyilkosság gyanúsítottjait. Két férfit nyereségvágyból elkövetett emberöléssel, másik kettőt pedig lopással gyanúsítanak. Április 16-án hozzátartozói találták meg holtan somogyzsitfai lakásán a 77 éves asszonyt. A nő kezét és lábát összekötözték, száját leragasztották, és pénzt vittek el tőle.

A nyomozók három hónapos nyomozás után jutottak négy Fejér megyei férfi nyomára. Őket július 17-én a kommandósok fogták el három Fejér megyei településen – mondta a Független Hírügynökségnek Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A négy férfi közül az egyik volt a tippadó, aki házaló kereskedőként korábban már járt az asszonynál. Egy másik férfi sofőrként vett részt a bűncselekményben. Ketten pedig bementek a házba, összekötözték az asszony kezét és lábát, a száját pedig leragasztották, de túl erősen, így az asszony megfulladt. A gyanúsítottak 200 ezer forintot vittek el a házból, ezt szétosztották.

A tippadót – aki nem volt ott a bűncselekmény helyszínén – és a sofőrt lopással gyanúsítják. Ők szabadlábon vannak, három év börtönbüntetésre számíthatnak. A másik két férfit szombaton a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Őket nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak.