Elfogták a rezes bandát

Közel 200 kilogramm rezet lopott el egy hét alatt hét férfi Biharnagybajomban. A kábeleket, vezetékeket felvásárlótelepeken értékesítették, de lebuktak. Lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellenük a rendőrség – közölte Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Elmondta: egy biharnagybajomi telephelyről január 26-ra virradóra munkakábelt loptak el ismeretlen tettesek. Hamarosan három helybélire terelődött a Biharnagybajomi Rendőrőrs munkatársainak gyanúja, akiket előállítottak. Kiderült: az előző napokban társaikkal együtt egy biharnagybajomi ház melléképületét is meglátogatták, ahonnan szintén rézvezetéket loptak el. Az ellopott fémet különböző felvásárló helyeken értékesítették. Az egyik telepen a nyomozók ebből 140 kilogrammot meg is találtak, az “árut” lefoglalták. A gyanúsítottak ellen az eljárás tovább folytatódik.

Annyit lehet még tudni, hogy a felvásárlóktól összesen mintegy 200 ezer forintot kaptak a tolvajok, de ennél jóval nagyobb kárt okoztak. Hogy mekkorát, azt majd szakértők állapítják meg,