Elfogták a prostituált gyilkosát?

Elfogta a rendőrség a három héttel ezelőtti prostituált-gyilkosság gyanúsítottját. A 26 éves nagykanizsai férfi a gyanú szerint július végén megölt egy 18 éves, nyírvasvári örömlányt, aki a 7-es főút mellett dolgozott. A holttestet aztán a Zala megyei Nagyrécsén a vasútállomás közelében a sínekre fektette, ahol a testen átgázolt egy gyorsvonat. A bűncselekményt ekkor fedezte fel a rendőrség. A férfit pénteken az Interpol segítségével Olaszországban, Bolzanoban fogták el.

A júliusi gyilkosság után az elsődleges orvosi vizsgálatok rögtön kiderítették, hogy nem egyszerű vonatgázolás történt: a nő már halott volt, amikor a sínekre fektették. Az ügyen a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást. Szemtanúkat kerestek, és feltérképezték a prostituált ügyfélkörét is. Így jutottak el a nagykanizsai férfiig, aki egészen mostanáig szökésben volt.

A feltételezett gyilkost végül pénteken, az olaszországi Bolzanoban fogták el. A gyanúsított még Olaszországban van, a kiadatása már elkezdődött – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Csizmazia Péter, a Zala Megye Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Ennél többet egyelőre nem árul el a rendőrség, a nyomozás részleteiről, a gyilkosság indítékairól, illetve a gyanúsított elfogásának körülményeiről később sajtótájékoztatót tartanak – tette hozzá Csizmazia Péter.