Elfogták a körözött borsodi garázdát

Elfogták a körözött borsodi garázdát
Arnót, Edelény, Kisgyőr, Miskolc, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. december 15-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2015. december 15-én öt személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság B. Zsolt 45 éves arnóti lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 14 óra körüli időben megjelent egy arnóti családi házban, annak ellenére, hogy attól korábban a Miskolci Rendőrkapitányság ideiglenes megelőző távoltartását rendelte el. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci-, edelényi- és a tiszaújvárosi rendőrök további két, illetve egy-egy személlyel szemben rendzavarás, tulajdon elleni szabálysértés, illetve a távoltartó határozat szabályainak a megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fentieken túlmenően a miskolci egyenruhások két elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe. B. László 41 éves miskolci lakos ellen garázdaság vétség, míg K. Roland 19 éves kisgyőri lakossal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bocsátott ki korábban elfogatóparancsot a Miskolci Törvényszék, illetve a Miskolci Járásbíróság.

Ideiglenes megelőző távoltartást az ózdi- és a tiszaújvárosi rendőrök egy-egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában öt személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további öt esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –