Elfogták a fehérvári non-stop élelmiszerbolt harmadik rablóját is

Rendõrkézre került a székesfehérvári boltrablás harmadik gyanúsítottja is kedden. A Kelemen Béla utcai élelmiszerüzletet februárban foszotta ki a társaság, a banda két tagját már márciusban elkapták.

Harmadik társukat mostanáig keresték, éjszaka azonban lebukott: épp egy kocsit tört fel, amikor elfogták. Mint kiderült, több elfogatóparancs is érvényben volt ellene.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a székesfehérvári Kelemen Béla utcai non-stop élelmiszerboltot feburárban fosztotta ki egy fegyveres banda. A társaság két tagját, két veszprémi férfit márciusban fogták el a rendõrök, harmadik társukat azonban még keresték. A szóban forgó üzletet egyébként a közelmúltban többször is kirabolták már.

A keresett férfi hétfõn éjszaka két társával egy autót akart feltörni Székesfehérváron, amikor lebukott, egy járókelõ ugyanis szólt a rendõröknek. Kocsijukból elõkerültek az autófeltöréshez szükséges eszközök és igazolni sem tudták magukat, így a fehérvári rendõrségre kerültek. Ketten hazamehettek, a 31 éves enyingi férfi azonban valótlan adatokat adott meg, késõbb viszont véleltlenül elszólta magát, elárulta ugyanis anyja nevét.

Kiderült, hogy a férfi ellen négy körözés volt érvényben. Két ügyben a Fejér Megyei Bíróság BV Csoportja szabadságvesztés letöltésének elmulasztása miatt körözte, a rendõrség pedig két elfogatóparancsot adott ki vele szemben kábítószerrel való visszaélés és fegyveres bolti rablás miatt. A férfit keddi kihallgatása után egyenesen a
büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, hogy megkezdje szabadságvesztésének letöltését. Ezen kívül halát okozó ittas vezetés miatt egy másik eljárás is folyamatban van ellene – tudta meg a Független Hírügynökség Németh-Kész Mónikától, a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõjétõl.
– Független Hírügynökség –