Elfogták a debreceni darabolós gyilkost

Az utóbbi húsz év legbrutálisabb gyilkosságát derítette fel a rendõrség Debrecenben. A rendõrök elfogták azt a 34 éves férfit, aki – január 13-a és február 1-je között – megölte két idõs szomszédját Debrecenben. Az egyik 76 éves áldozatának holttestét feldarabolta, majd a város különbözõ pontjain lévõ kukákba rejtette. A korábban már büntetett férfi beismerõ vallomást tett, elõzetes letartóztatásban van – jelentették be pénteken a Megyei Ügyészség és Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság közös sajtótájékoztatóján.

A gyilkosságokkal gyanúsított férfit Oroszlányban fogták el a rendõrök. Tóth Ferenc alezredes közölte: a rendõrség adatai szerint a férfi február elsején Debrecenben agyonverte 67 éves fõbérlõjét, és mint késõbb kiderült, január 13-án meggyilkolta, majd feldarabolta idõs szomszédját, egy 76 éves, egyedülálló asszonyt. A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi osztályának vezetõje elmondta: a tatabányai férfi – a gyilkosság után néhány nappal – maga jelentette be az idõs asszony eltûnését.

A nyomozáskor kiderítették, hogy a bejelentõ brutális kegyetlenséggel megölte, majd három napig tartó, aprólékos munkával darabolta fel az asszonyt. A testrészeket Debrecen különbözõ pontjain kukákba rakta. A holttest egyetlen darabját sem találták meg a rendõrök. Tóth Ferenc azt mondta a Független Hírügynökségnek: hogy a jelenleg alkalmazott, korszerû hulladékfeldolgozó technológia mellett erre már esély sincs.

A férfi – aki tavaly márciusban szabadult a börtönbõl – két áldozatától összesen nem egészen 300 ezer forintnyi értéket, készpénzt, ékszereket és festményeket lopott, amit eladogatott. A zsákmányolt pénz egy részébõl italt vett, a többit pedig játékgépekbe dobta. A rendõrség különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, elõre kitervelt, több emberen elkövetett gyilkosság miatt nyomoz. A férfi beismerõ vallomást tett, életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat.